Wist u dat er gemiddeld 10.000 liter water nodig is om een kilogram katoen te verbouwen? En dat de totale uitlaatgassen in de textielindustrie jaarlijks 1,2 miljard ton zijn? Dit zijn maar een aantal voorbeelden van waarom we ons meer bewust moeten worden met het weggooien van textiel.

Vanaf het begin hebben wij ons toegewijd om een bijdrage te leveren aan een circulaire economie. Reduceren, hergebruiken, recyclen; ons belangrijkste doel is het verlengen van de levenscyclus van onze producten en het verminderen van vervuiling. Zo voorkomen wij dat er jaarlijks 4,5 miljoen kilo textiel in de verbrandingsoven belandt.

Om dit doel wereldwijd te bereiken, werken we samen met gecertificeerde partners die bestaan uit verzamelaars, detailhandelaren en recyclers. Wij geloven erin dat duurzaam ondernemen het beste bereikt kan worden, als we het samen doen, want gebruikt textiel verdient een tweede leven!

Certificering

ADA Textiel Recycling is KIWA-gecertificeerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Textielrecycling. Omdat wij handelaar zijn in textielafval, staan wij ook ingeschreven op de lijst van de VIHB, de Nederlandse organisatie voor Vervoerders, Inzamelaars, Handelaars en Bemiddelaars van Afval. Deze lijst wordt beheerd door de NIWO.