ADA Textiel Recycling is een familiebedrijf die is opgericht in 2003. De onderneming is gespecialiseerd in het sorteren en herwaarderen van gebruikte/afgedankte textiel. Dagelijks wordt er 20 ton aan grondstoffen verwerkt. Ons doel is om een eindproduct te leveren van superieure kwaliteit.

Zo willen wij hiermee bijdragen aan een duurzamere wereldhandel door ervoor te zorgen dat ieder product geleverd wordt op een daarvoor geschikte bestemming.

Om dit juist en zorgvuldig te doen, zet ons team zich dagelijks 100% in, in het sorteerproces.
Met bijna 20 jaar ervaring op de markt, staan wij bekend om de consistente kwaliteit die wij leveren.

Onze ervaring is ook terug te zien in de kwaliteit van onze producten, dankzij onze team.

Ons sorteerproces

ADA Textiel Recycling hanteert een vrij traditionele, handmatige sorteerproces. Ons gebouw bestaat uit twee compartimenten. Aan de ene kant bevindt zich de loods waar onze leveringen binnenkomen.

De leveringen worden in kooien geleegd, waarbij de restafval direct wordt gescheiden.

In ons sorteercentrum worden de geleverde producten eerst gesorteerd op categorie, door onze voorsorteer team. Vervolgens worden de gesorteerde items door een grotere deel van ons team fijn gesorteerd op detail.

In dit stadium wordt de textiel beoordeeld op bruikbaarheid en verschillende kwaliteitsniveaus. Op voorkeur van onze klanten, worden de producten in kleine, of in grote zakken verpakt, of worden deze samengeperst tot een baal.

Ons assortiment bestaat uit 250 eindproducten.

Onze kernwaarden

Verpakking & laden

Zoals hierboven genoemd, bestaan onze verpakkingen uit kleine polyprop zakken, grote zakken, kleine en grote balen. Dit wordt bepaald door de kwaliteit van onze producten en de wensen van onze klanten.

Nadat het verpakkingsproces gereed is, worden de goederen in ons depot klaargemaakt voor verlading.

Nadat de lading gereed is, zijn de goederen klaar om hun levenscyclus te verlengen.

Sinds 2003 zijn wij internationaal actief op verschillende markten in Afrika, Polen, Hongarije, Moldavië, Bulgarije, Spanje, Pakistan en meer. Daarbij houden we ons alleen bezig met waar we goed in zijn; namelijk het herwaarderen van textiel en deze een tweede kans geven.

Geïnteresseerd in ons bedrijf?

Als u geïnteresseerd bent in onze producten of meer informatie nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op.